NEW YORK (Nettavisen): En av seniorrådgiverne til Hillary Clinton – Burns Strider – ble under presidentvalgkampen i 2008 beskyldt for seksuell trakassering gjentatte ganger av en ung kvinne som jobbet under ham.

Hillary Clinton ble varslet og ble også rådet til å sparke Strider, som for øvrig var pastor og gift. Clinton valgte å la Strider få fortsette i stillingen.

Den 30 år gamle kvinnen som ble utsatt for trakasseringen, sluttet.

Saken ble først omtalt av The New York Times fredag i forrige uke. Mandag ble den bekreftet av Patti Solis Doyle, som var valgkampsjef for Clinton den gang.

- Det var noen få mennesker involvert i etterforskningen, og de mente at han ikke burde jobbe med valgkampen vår, sa Solis Doyle.

Hun la til at hun tilhørte dem som mente at Strider burde sparkes, men at hun ble overstyrt av Clinton.

- Hillary tok feil beslutning, sa Solis Doyle klart og tydelig.

Omtrent idet president Donald Trump gikk på talerstolen i Kongressen for å snakke om rikets tilstand, la Clinton ut en lang post på Facebook hvor hun forteller om beslutningen sin om å la Strider få fortsette i stillingen.

- Jeg forstår godt hvorfor jeg blir spurt om hvorfor jeg lot en ansatt få beholde jobben sin på tross av sin upassende oppførsel på arbeidsplassen. Det korte svaret er dette: Hvis jeg kunne ta beslutningen på nytt, hadde jeg ikke gjort det, sier Clinton.

Clinton skriver at hun skulle ønske at hun hadde reagert annerledes da kvinnen sto fram med anklagene om trakassering og bekrefter at valgkampsjefen hennes rådet Clinton til å sparke ham.

- Jeg ba om skritt som kunne tas uten å sparke ham. Til slutt konkluderte jeg med å degradere ham, trekke ham i lønn og skille ham fra denne kvinnen.

Clinton, som tapte for Barack Obama i nominasjonskampen til demokratene den gang, forteller videre at hun trodde at det var mulig å få Strider til å forstå hvorfor han hadde handlet galt og samtidig få kvinnen til å føle seg trygg på arbeidsplassen.

- Jeg tror også på nye sjanser. Jeg er blitt gitt mange nye sjanser og jeg har gitt dem til andre. Jeg ønsker å fortsette å tro på nye sjanser, men noen ganger blir de misbrukt. I dette tilfellet kom det ikke flere klager mot ham under valgkampen, men flere år senere ble han sparket fra en annen jobb for upassende oppførsel. Den gjentagelsen plager meg veldig, skriver Clinton.