RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/EPA/JAN JOERGENSEN

Clinton tok Køben med storm

Sist oppdatert:
Bill Clinton tar Danmark med storm under sitt besøk. Tirsdag snakket han om globalisering i København.

President Bill Clinton har tatt Danmark med storm. Mens nordmenn feiret nasjonaldag, hadde københavnerne besøk av den populære presidenten. Clinton ruslet i gatene og hilste på danskene som tok imot ham med like stor jubel som da han besøkte landet i sin presidentperiode.

I dag skal Clinton møte den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen og signere bøker i Arnold Buscks boghandel i Købmagergade. 500 eksemplarer av hans bok, Mitt liv, vil han signere før turen går videre.

Talte for u-land
Clinton deltok tirsdag i en globaliseringskonferanse i København. Mens de danske ekspertene var opptatt av hvorfor de setter av penger til internasjonal forskning, var Clinton opptatt av at de rike landene må hjelpe u-landene på bena.

- Det er til å få vondt i hodet av, når man ser den verden vi lever i gjennom tv og aviser. Noen steder lever folk for to dollar om dagen. Folk går sultne i seng hver kveld. Barn dør av sykdom, og de har ikke alltid mulighet til skolegang, sa en velopplagt Clinton under konferansen i Cirkusbygningen.

Skrøt av danskene
Den tidligere presidenten mener også at bruken av naturressurser er nødt til å endre seg hvis ikke vår verdens skal gå under

- Den globale oppvarming blir ikke tatt på alvor, og den kan ødelegge sivilisasjonen vi lever i, sa Clinton til publikum. Han skrøt også av danskene som har tatt i bruk vindmøller til å skape energi.

- Da jeg landet i dag så jeg vindmøller og tenkte: Dere er smarte. Det er ikke vi, sa Clinton til over 1000 dansker under konferansen i Cirkusbygningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere