*Nettavisen* Nyheter.

Clinton tok Køben med storm

Foto: Scanpix/EPA/JAN JOERGENSEN

Bill Clinton tar Danmark med storm under sitt besøk. Tirsdag snakket han om globalisering i København.

18.05.05 09:32

President Bill Clinton har tatt Danmark med storm. Mens nordmenn feiret nasjonaldag, hadde københavnerne besøk av den populære presidenten. Clinton ruslet i gatene og hilste på danskene som tok imot ham med like stor jubel som da han besøkte landet i sin presidentperiode.

I dag skal Clinton møte den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen og signere bøker i Arnold Buscks boghandel i Købmagergade. 500 eksemplarer av hans bok, Mitt liv, vil han signere før turen går videre.

Talte for u-land
Clinton deltok tirsdag i en globaliseringskonferanse i København. Mens de danske ekspertene var opptatt av hvorfor de setter av penger til internasjonal forskning, var Clinton opptatt av at de rike landene må hjelpe u-landene på bena.

- Det er til å få vondt i hodet av, når man ser den verden vi lever i gjennom tv og aviser. Noen steder lever folk for to dollar om dagen. Folk går sultne i seng hver kveld. Barn dør av sykdom, og de har ikke alltid mulighet til skolegang, sa en velopplagt Clinton under konferansen i Cirkusbygningen.

Skrøt av danskene
Den tidligere presidenten mener også at bruken av naturressurser er nødt til å endre seg hvis ikke vår verdens skal gå under

- Den globale oppvarming blir ikke tatt på alvor, og den kan ødelegge sivilisasjonen vi lever i, sa Clinton til publikum. Han skrøt også av danskene som har tatt i bruk vindmøller til å skape energi.

- Da jeg landet i dag så jeg vindmøller og tenkte: Dere er smarte. Det er ikke vi, sa Clinton til over 1000 dansker under konferansen i Cirkusbygningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag