Clinton trenger penger

Foto: AFP/SCANPIX

Hillary Clinton ber om hjelp til å betale ned pengene som ble lånt for å gjøre henne til presidentkandidat.

24.06.08 08:19

Hillary Clintons kampanjemaskin skylder 20 millioner dollar etter valgkampen mot Barack Obama. Av disse er nesten halvparten Clintons egne midler som hun skjøt inn i valgkampen da finansieringen var på et lavmål tidligere dette året.

Clinton er imidlertid i tidsnød når det gjelder å få tilbake sine egne penger. Hun må betale seg selv tilbake før Demokratenes landsmøte i august. Deretter har hun bare lov til å ta imot 250 000 dollar.

Mandag sendte Clinton ut en e-post til sine tilhengere med lenke til en nettvideo der hun sier: «Jeg trenger din hjelp også i dag.» Over skjermen løper teksten: «Ved å hjelpe oss å nedbetale kampanjegjelden, hjelper du ikke bare Hillary å velge en demokratisk president og øke vårt flertall i Kongressen. Du gjør det også mulig for henne å arbeide så hardt hun kan for de sakene vi bryr oss om.»

Ifølge CNN er Obamas valgkampapparat åpne for å hjelpe Clinton til å skaffe de pengene hun trenger for å avslutte gjelden.

Ifølge Daily News brukte Clinton 212 millioner dollar på valgkampen, noe som tilsvarer om lag én milliard kroner. Dette gjør henne til den kandidaten som har brukt mest penger uten å bli nominert til partiets presidentkandidat.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Hillary Clinton

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag