*Nettavisen* Nyheter.

CNN-journalist: - Bush kneblet mediene

Foto: Scanpix

Den amerikanske regjeringen satte munnkurv på mediene, og pressen selv bedrev selvsensur under krigen mot Irak, sier CNNs stjernereporter Christiane Amanpour.

Amanpour mener det særlig gjelder fjernsynskanalene. Sjefen hennes i CNN er ikke uventet uenig med journalistens uttalelser i et intervju med TV-stasjonen CNBC.

- Jeg beklager å måtte si det, men i alle fall TV, og til en viss grad også min egen stasjon, CNN, ble skremt av Bush-regjeringen og dens fotsoldater i Fox News, sa Amanpour og refererte til den konservative TV-stasjonen som er blitt CNNs hovedkonkurrent.

En talskvinne i Fox News svarte ifølge CNBC: –Det er bedre å bli sett på som fotsoldat for Bush enn talskvinne for al-Qaida.

- Regjeringen skapte et klima preget av frykt og selvsensur som påvirket hva slags saker vi valgte å lage, sa Amanpour i intervjuet med CNBC.

Nyhetssjefen i CNN, Jim Walton, har ifølge amerikanske medier hatt en samtale på kammerset med Amanpour, men har ikke straffet henne for åpenheten.

- Christiane er en av verdens beste journalister. Imidlertid gjenspeiler ikke hennes kommentarer vår nyhetsdekning, og jeg er ikke enig med henne, sa Walton tirsdag, ifølge NTB-AFP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag