*Nettavisen* Nyheter.

Condi i ilden skjærtorsdag

President Bushs sikkerhetsrådgiver, Condoleezza Rice, vitner for granskingskommisjonen etter 11. september torsdag 8. april.

02.04.04 17:18

Det offentliggjorde kommisjonen fredag. Rice er i hardt vær for sin jobb i forkant av terrorangrepene og nektet først å vitne offentlig for kommisjonen. De siste anklagene er kommet fra en tidligere FBI-oversetter som anklager henne for å lyve om hvilke konkrete opplysninger regjeringen satt på før terrorangrepene.

I tillegg anklager kommisjonen Bush-regjeringen for å holde tilbake tusenvis av dokumenter fra Clinton-regjeringens tid som kommisjonen har bedt om tilgang til.

Regjeringen har bare frigitt rundt 25 prosent av de 11.000 dokumentene som er vedtatt frigitt, ifølge Bruce Lindsey, som er arkivansvarlig for den tidligere presidenten.

Clintons stab er bekymret for at kommisjonen ikke sitter med det fulle og hele bildet av Clinton-regjeringens innsats mot terror som følge av at de ikke har fått alle dokumentene.

–Dokumentene som ikke er overlevert, er ikke relevante for etterforskningen, hevder talsmann for Det hvite hus, Sean McCormack.

Kommisjonen krever nå en forklaring. Kommisjonen har gjentatte ganger vært i klammeri med Det hvite hus fordi medlemmene nektes tilgang til informasjon de trenger i forbindelse med etterforskningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.