*Nettavisen* Nyheter.

Condi lover full militærstøtte

USA varsler at de vil støtte sine allierte med en full militæroperasjon mot enhver trussel fra Nord-Korea.

19.10.06 01:38

USAs utenriksminister Condoleezza Rice er for tiden på et Asia-besøk for å samle støtte til sanksjoner mot Nord-Korea på linje med FN-resolusjonen som ble vedtatt i forrige uke. Rice er i Japan onsdag, men skal også besøke Sør-Korea, Russland og Kina de kommende dagene.

Full militærkapasitet
Onsdag var hun i Tokyo hvor hun gjorde det klart at USA ville stille med full militærkapasitet dersom deres allierte, Japan og Sør-Korea, møtte en reel trussel fra Nord-Korea.

Sør-Korea, og i enda større grad Kina, er fortsatt usikre i forhold til deler av sanksjonene mot Nord-Korea. Mens Japan bekrefter at de er rede til å iverksette sanksjonene.

Rice sa at hun og den japanske forsvarsministeren Taro Aso har forpliktet seg til å implementere sanksjonene.

Vil ikke maksimere krisen
Nord-Koreas atomprøvesprengning har skapt bekymring for at det vil bli et atomvåpenkappløp i regionen. Under en samlet pressekonferanse sa Rice at USA ikke hadde noe ønske om å maksimere krisen, men at landet var rede til å handle i forhold til sine forsvarsforpliktelser overfor Japan.

- Jeg vil at alle skal vite at USA vil handle i forhold til sine forpliktelser overfor en felles forsvarspakt, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.