*Nettavisen* Nyheter.

Corbyn beklager Irak-krigen på vegne av Labour

Labour-leder Jeremy Corbyn fotografert under debatten i Parlamentet onsdag. Foto: Reuters Tv (Reuters)

Labour-leder Jeremy Corbyn ber om unnskyldning for Irak-krigen på vegne av partiet. Forgjengeren Tony Blair forsvarer invasjonen tross kraftig kritikk.

Invasjonen og okkupasjonen av Irak var en katastrofe for mange mennesker, fastslo Corbyn etter at Chilcot-rapporten om krigen var lagt fram.

Les også: - Se oss i øynene, Blair, og si at du ikke løy

– Jeg beklager nå oppriktig på vegne av mitt parti for den katastrofale beslutningen om å gå til krig i Irak, sa Corbyn onsdag kveld etter å ha møtt familiene til britiske soldater som falt under krigen.

I Parlamentet tidligere på dagen listet han opp negative konsekvenser av Irak-krigen. Corbyn tilhørte mindretallet i Parlamentet som stemte mot deltakelse i Irak-krigen i 2003. Regjeringen og daværende Labour-statsminister Blair fikk knusende kritikk av granskingskommisjonen.

Corbyn påpeker at et stort antall mennesker ble drept i Irak-krigen. Kaoset som fulgte invasjonen, ledet til mer krig og terrorisme, mener han. Dessuten undergravde krigen tilliten til det politiske systemet, ifølge Corbyn.

Labour-lederen framholdt at mange vanlige briter forsto det som landets ledere ikke skjønte: At det var en dårlig beslutning å delta i invasjonen av Irak. Rundt 1,5 millioner mennesker demonstrerte mot krigen i Storbritannia, i tillegg til millioner av mennesker i andre land. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.