Cuba fordømmer «Call of Duty»

Foto: ISMAEL FRANCISCO (AFP)

USA har prøvd å ta livet av Castro i 50 år, nå forsøker de igjen virtuelt, tordner det fra kubanske myndigheter.

11.11.10 15:26

Kubanske myndigheter retter sterk kritikk mot Activisions nye skytespill «Call of Duty: Black Ops». Historien er lagt til den kalde krigen, og i spillet prøver amerikanske soldater å få tatt en ung Fidel Castro av dage.

Dette synes landet er forkastelig, og sier i en kommentar onsdag at spillet forherliger attentater, og vil forvandle amerikanske barn til sosiopater, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

- Hva USA ikke klarte å gjennomføre i løpet av 50 år, prøver de nå å få til virtuelt, står det å lese på den statlige nettsiden Cubadebate.

Ifølge kubanske myndigheter har Fidel Castro overlevd over 600 attentatforsøk.

ANMELDELSE:«Call of Duty: Black Ops»

«Call of Duty: Black Ops» utgis av Activison og er utviklet av selskapet Treyarch. Spillet følger opp et av verdens mest populære skytespill, «Modern Warfare 2». Også «Modern Warfare 2» fikk kritikk på grunn av et brett hvor spilleren kunne delta i en terroraksjon og skyte sivile gisler på en flyplass.

Også det ferske spillet «Medal of Honor» fra Electronic Arts har fått kritikk. Spillet ble blant forbudt på amerikanske militærbaser på grunn av innhold hvor amerikanske soldater kjemper mot talibanopprørere i Afghanistan.

I «Call of Duty: Black Ops» sendes spilleren på flere forskjellige oppdrag i løpet av den kalde krigen, og kjemper blant annet i Sovjet, Vietnam, Laos og altså Cuba - som er det første oppdraget i spillet.

Ifølge beregninger fra statistikkselskapet VGChartz, ble det solgt mer enn syv millioner eksemplarer av «Call of Duty: Black Ops» første dagen spillet var i salg.

Spillmagasinet har anmeldt «Call of Duty: Black Ops», og kaller det en heidundrendes actionfest. Anmelder Kristian Evensen rulle fem øyne på terningen og roser spillet for en spennende historie. Han skriver samtidig at «utviklerne av og til går litt over streken, og spillet blir nesten usmakelig» og at «andelen blod og gørr blir tidvis for høy».

Her kan du lese hele anmeldelsen av «Call of Duty: Black Ops».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag