RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gerardo Hernandez, klemte sin gravide kone, da han slapp ut av amerikansk fangenskap tidligere denne måneden. Men cubanerne klødde seg i hodet av konas gravidmage.
Gerardo Hernandez, klemte sin gravide kone, da han slapp ut av amerikansk fangenskap tidligere denne måneden. Men cubanerne klødde seg i hodet av konas gravidmage. Foto: Enrique De La Osa (Reuters)

Cuba: Hvordan ble spionens kone gravid?

Cubanerne fikk noe å gruble over da den løslatte spionen Gerardo Hernandez kom hjem i triumf etter 16 år i amerikansk fangenskap. Hvordan kunne det ha seg at hans cubanske kone var høygravid?

Adriana Perez ventet på sin mann på flyplassen i Havanna, sammen med blant andre Cubas president Raul Castro. TV-bildene av da hun kastet seg rundt halsen på ektemannen, levnet liten tvil om hvordan det var fatt med henne.

Gerardo Hernandez ble pågrepet i USA i 1998, anklaget for å ha ledet en cubansk spionring kjent som Wasp Network.

Fire andre cubanske spioner ble også pågrepet, og dommen mot Hernandez lød på to ganger livsvarig fengsel. Siden har han sittet i et føderalt fengsel i Florida.

Spekulasjoner

Besøk fra sin kone kan han umulig ha fått, ettersom hun også arbeider for den cubanske etterretningstjenesten, melder CNN.

Ifølge cubanske myndigheter nektet USA henne derfor å besøke mannen i fengselet, men på Cuba spekuleres det nå hett på om noe kan ha skjedd bak kulissene. Hernandez selv kom med visse hint.

– Alle spør, og vi har hatt mye moro med kommentarene og spekulasjonene. Sannheten er at dette måtte holdes hemmelig. Vi kan ikke gå i detaljer, for vi ønsker ikke å såre dem som vil oss godt, sier den løslatte spionen til cubansk TV.

Les også: YouTubes undergrunn av orgasme-videoer du neppe ante eksisterte

Bekrefter

Ifølge Hernandez er konas graviditet et resultat av forhandlinger på høyt nivå mellom Cuba og USA.

– Noe av det første som kom ut av denne prosessen, var dette, sier han og peker på konas svulmende mage.

– Jeg måtte ta i bruk fjernkontroll, men alt gikk helt fint, sier han.

Amerikanske myndigheter bekrefter overfor CNN at det ble lagt til rette for prøverørsbefruktning av den fengslede spionens kone på Cuba.

– Vi kan bekrefte at USA la til rette for at fru Hernandez kunne få barn med sin mann, sier en talsmann for justisdepartementet i Washington.

Som takk for hjelpen sørget myndighetene i Havanna for at amerikaneren Alan Gross fikk bedre soningsforhold på Cuba. Gross satt fengslet for å ha importert ulovlig teknologi til Cuba, og ble løslatt sammen med Hernandez i en fangeutveksling i forrige uke. (©NTB)

Les også: - Tobias (19) fikk sparken etter å ha ladet mobilen på jobb

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere