IS forbyr sang, og det utnytter de kvinnelige iransk/kurdiske pehmergakrigerne som kjemper mot IS ved Mosul i Irak.

Da IS skjøt med bombekastere mot stillingen som holdes av de 200 kvinnene ved Bashiqa utenfor Mosul, svarte de med sang.

På høyttalere sang jentene for IS, så skjøt de tilbake. En kommandør forteller også IS siktet på stillingene deres da sangen strømmet ut av høyttalerne.

Les også: IS-leder til krigerne i Mosul: – Ikke trekk dere tilbake
Les også: Sivile i Mosul frykter å bli IS' menneskelige skjold

- Vi ville gjøre dem sinte. Vi ville fortelle Daesh at vi ikke er redde, sier Mani Nasrallahpour (21) til Reuters.

- 100 prosent likestilt

Kvinnene er en del av totalt 600 kvinner knyttet til Det kurdiske frihetspartiet som kjemper for et uavhengig Kurdistan.

- Vi er 100 prosent likestilte. Vi er stolte av våre kvinnelige soldater, sier den mannlige kommandøren Hajir Rahmani (27) til Reuters.

- Vi kjemper for å beskytte vårt land, om det er i Kurdistan, Iran eller Irak. Det spiller ingen rolle om det er Daesh eller en annen gruppe som har okkupert det vårt land, sier Nasrallahpour til Reuters mens hun holder sin AK-47 automatvåpen.

- De er redd for kvinner, sier Avin Vaysi som har kjempet mot Daesh gate for gate. Hun meldte seg til kamp da hun så på nyhetene hvordan ISIS behandler kvinner.

Har en kule til seg selv

- Jeg så på tv at Daesh torturerer kvinner. Det fikk mitt blod til å koke, sier hun.

Så langt har én av kvinnene i gruppen blitt drept i kampene. Nasrallahpour sier at jentene har gjort en pakt om aldri å bli tatt levende, vel vitende om hva IS gjør med kvinner.

- Vi har alltid en kule klar til å bruke på oss selv i tilfelle vi er i ferd med å bli tatt til fange, sier hun og legger til at de heller ikke vil vise noen nåde mot IS-krigere.

- Vi vil rive dem i filler. Når de har drept barna i våre mager, hvorfor skal vi da vise dem nåde.