RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da Vinci-koden på slaktebenken

Sist oppdatert:
Kunsteksperter har samlet seg i hjembyen til Leonardo da Vinci for å slakte påstandene om blant annet Mona Lisa som kommer fram i Dan Browns ”Da Vinci koden”.

Kunstekspertene holder nærmest en rettssak der de tilbakeviser påstandene om bildene til Leonardo da Vinci. I den bestselgeren hevder Dan Brown blant annet at Mona Lisa i virkeligheten er den kvinnelige Leonardo da Vinci.

Leonardo hevdet også i boken at et Da Vinci bilde antyder at Jesus hadde et svært nært forhold til Maria Magdalena, og ikke minst at Leonardo da Vinci i en periode ledet et hemmelig samfunn som passet på Den hellige gral og hemmeligheten bak Jesus og Maria Magdalena.

Mange som har lest boken tar dette for sannhet, og det vil kunstekspertene nå tilbakevise, skriver Ap. Det vil for øvrig ikke være noen til stede som skal forsvare Dan Browns Da Vinci koden.

Fredag åpnet direktøren i et Leonardo-museum “rettssaken” i byen Vinci utenfor Firence med å si at han vil fremvise bilder og dokumenter som viser feil og historiske unøyaktigheter i Da Vinci koden.

- Leonardo har blitt misforstått og marginalisert. Hans storhet er misforstått. Han var en mann full av fantasi, innovasjon og genialitet, sier direktør Alessandro Vezzosi.

Vezzosi vil nå presentere 120 bilder av dokumenter og bilder som skal tilbakevise blant annet at Mona Lisa ble laget i Leonardos bilde.

- Det er en stor forskjell mellom nesen, munnen, øynene og uttrykket til Mona Lisa og and Leonardo, sier han.

Brown sa i et intervju med NBC i juni 2003 at selv om hovedhistorien om Robert Langdon er fiksjon, så er opplysningene om historie, kunst, arkitektur, hemmelige samfunn og ritualer sant.

Boken har solgt mer enn 7,5 millioner kopier verden over. Ti bøker er skrevet i et forsøk på å tilbakebevise påstandene i boken. I Paris har man nå startet guidede turer som viser steder som omtales i boken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere