RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbok for Columbine

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
«Når jeg omsider starter med min dreping, så husk dette...» Skolemassakren i Columbine ble planlagt ned til minste detalj.

Tusen sider med skolestiler, dagboknotater og datafiler avslører hvordan Eric Harris og Dylan Klebold forberedte seg til den dødeligste skolemassakren i amerikansk historie, på Columbine High School i 1999.

Se flere dokumenter nederst i saken

En lærer og 14 studenter døde i angrepet, inkludert de to guttene med våpen.

Tegning av død og vold
Dokumentene gir et skremmende innblikk i de to guttenes tanker de siste månedene før angrepet på skolen.

Klebold og Harris hadde en huskeliste over hva de skulle kjøpe, og ting som bensin og våpen var haket av med etter hvert. De hadde også en redigert liste med 42 navn på.

«Når jeg omsider starter med min dreping, husk så dette, det er antakeligvis rundt 100 mennesker maksimalt på skolen som jeg ikke vil at skal dø, resten må dø!», skriver Harris i et notat fra oktober 1998, seks måneder før angrepet.

Sidene er fylt med blasfemi, banning, rasistiske uttalelser og tegninger som skildrer død og vold.

«HAHAHA»
I Eric Harris skoleårbok fra 1998, hadde Klebold skrevet inn: «Så mange mennesker må dø», og laget en tegning av hodeløs soldat med våpen i hånden.

I Klebolds kalender, er 20. april 1999, dagen for Columbine massakeren nedtegnet til minste detalj. Der står det blant annet om planene for dagen:

«6 a.m. meeting, a 10:30 a.m. ’set up,’ an 11:12 a.m. ’gear up’ and at 11:16 a.m., ’HAHAHA.’»

Planen deres hvis de hadde overlevd, var å flykte til et land uten utlevering. Hvis de ikke lyktes med det, ville de kapre et fly og krasje det i New York, med seg selv i flyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere