*Nettavisen* Nyheter.

Dagen derpå: - I dag heter vi alle Charlie

HELE NASJONEN: Ordene "Tolv døde, 66 millioner skadet" er skrevet på tavlen på en statue på Place de Republique torsdag, som en påminnelse om at terroranslaget angår hele nasjonen. Foto: Kenzo Tribouillard (Afp)

- Det er viktig å vise terroristene at de ikke kan vinne.

08.01.15 20:09

PARIS (Nettavisen): - I dag heter jeg Charlie, i dag heter vi alle Charlie, sier den unge kvinnen i 30-årene på Place de la Republique i Paris torsdag kveld, når Nettavisen spør om navnet. Det er dagen etter terrorangrepet og massakren i redaksjonen til satiremagasinet Charlie Hebdon, og plassen ikke langt fra redaksjonslokalene er igjen i ferd med å fylles opp av folk.

SISTE: Paris slukket lyset på Eiffeltårnet til minne om terrorofrene.

- Vi har kommet for å vise vår støtte til ofrene og deres familier. Vi vil vise at vi står sammen om dette og opplever det som et angrep mot demokratiet og ytringsfriheten.

- Opplever dere Paris som annerledes nå enn før angrepet?

- Fortsetter som før

- Overraskende nok fortsetter folk å leve på vanlig vis, med unntak av disse markeringene. Det synes vi er en bra ting. Det er viktig å vise terroristene at de ikke kan vinne, sier kvinnen, som er kommet til plassen sammen med sin kjæreste.

Følg direkterapporteringen etter terrorangrepet her

Legger ned penner

Idet Nettavisen ankommer plassen torsdag kveld er stemningen rolig og behersket. Noen holder plakater, noen legger ned blomster, tenner lys eller legger ned lapper og kort hvor de skriver hva de tenker og føler. Mange legger også ned penner og blyanter som symbolske støtteerklæringer til ytringsfriheten. Onsdag kveld var plassen helt full av folk. Nå er det færre, men plassen fylles stadig opp. Det er også en rekke reportere fra franske og utenlandske medier som har rigget seg til på plassen og sender direkte derfra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisens reporter i Paris etter terrorangrepet, Simen Lønning.

På alles lepper

Terrorangrepet er på alles lepper og er fokus overalt denne torsdagen. På kafeer og restauranter har TV-skjermene stått på og vist direktesendinger fra nyhetskanalene med den siste utviklingen i jakten på de to mistenkte.

De Nettavisen har snakket med har alle understreket at angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo er et angrep på hele nasjonen og at terroristene ikke må betraktes som representative for franske muslimer.

Mørklegger Eiffeltårnet

Klokka 20 torsdag kveld ble lysene på Eiffeltårnet skrudd av som en markering etter terrorangrepet. Slagordet for markeringene som myndighetene i Paris' by oppfordrer til er som følger:

- Charlie er ikke død.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));Klikk på bildet for å forstørre.

MANGE DELTAR: Place de Republique torsdag kveld. Flere og flere kommer til for å delta i markeringen. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)


Klikk på bildet for å forstørre.

JE SUIS CHARLIE: Ordene "Je suis Charlie", "Jeg er Charlie", går igjen på lapper, plakater og kort. Foto: Claude Paris (Ap)


Følg Twitter-meldingene fra Paris' by offisielle konto her:

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag