*Nettavisen* Nyheter.

Dagens Nyheter: Spor etter Brussel-angrep leder til Sverige

Udatert bilde av Mohamed Belkaid fra belgisk politi. Foto: (Belgisk politi)

35 år gamle Belkaid fikk ifølge Dagens Nyheter oppholdstillatelse i Sverige i 2011.

23.03.16 12:03

Stockholm (NTB): Mannen som ble drept under politirazziaen mot en leilighet som en av de antatte gjerningsmennene bak Brussel-angrepene skal ha leid, hadde opphold i Sverige, ifølge Dagens Nyheter.

Les også: Pressekonferanse klokka 13 etter arrestasjon i Anderlecht

Mohamed Belkaid ble to måneder før terrorangrepene i Paris stoppet i en bil av politiet sammen med terrorsiktede Salah Abdeslam og Najim Laachraoui, som belgiske medier onsdag melder er en av de antatte gjerningsmennene på rømmen etter angrepet i Brussel, melder avisen.

Leiligheten i Brussel-bydelen Forest hvor Belkaid ble skutt og drept i forrige uke, ble ifølge belgiske medier leid av Khalid El Bakraoui, som også skal være en av de mistenkte etter angrepet på Brussel lufthavn Zaventem.

35 år gamle Belkaid fikk ifølge Dagens Nyheter oppholdstillatelse i Sverige i 2011. Det svenske sikkerhetspolitiet vil ikke kommentere om det er noen kobling til Sverige.

– Det er for tidlig å si. Vi har kontakt med internasjonale samarbeidspartnere. Vi avventer nå etterforskningen i Frankrike og den som kommer i Belgia, sier pressetalsmann Fredrik Milder til avisen. (©NTB)

Les også:

Belgia: - Vi fryktet et terrorangrep, og nå skjedde det

Dette er de mistenkte etter Brussel-terroren

Slik uttrykkes sorg og sinne etter angrepene i Brussel

Annonsebilag