*Nettavisen* Nyheter.

Daniel gjør fremskritt i «prinseskolen»

Foto: (Scanpix)

Arbeidet med å gjøre Daniel Westling til en passende ektemann for svenske kronprinsesse Victoria pågår for fullt. 31-åringen viser stor fremgang.

- Studiene går veldig bra, og han gjør store fremskritt, ikke minst når det gjelder engelsken, sier en kilde til Expressen.

Daniel Westling ble satt i «prinseskole» etter at det ble klart at det går mot en formalisering av forholdet til kronprinsesse Victoria (27). Expressen skrev tidligere denne uken at paret vil annonsere sin forlovelse etter nyttår, og at det går mot sommerbryllup.

Går «prinseskole»
31-årige Westling er selvstendig næringsdrivende, og står bak et par suksessrike treningsstudioer. Som prinsessegemal trenger han imidlertid også en del andre viktige egenskaper – og kunnskap.

- Det er satt i gang et spesielt treningsprogram, og han har lært seg veldig mye på svært kort tid, sier avisens kilde. Prinseskolen omfatter alt fra studier i samfunnskunnskap og statsvitenskap, til språk, etikette og konversasjon.

Manglende språkkunnskaper
- Flere håndplukkede personer er engasjert i arbeidet etter at kongeparet har akseptert ham fullt ut. Nå handler det om å forberede ham og utdanne ham på rollen som ektefelle for Sveriges kommende dronning.

Tidligere har det svenske kongeparet vært svært kritisk til forholdet, blant annet fordi de mente Westling hadde for lav sosial kompetanse og manglende språkkunnskaper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.