*Nettavisen* Nyheter.

Danmark: - Vi blir ikke en del av fordelingen av 160.000 asylsøkere

TOG TIL SVERIGE: Danmark, som står utenfor EUs asylsamarbeid, var ikke tiltenkt noen rolle i kvoteordningen. Denne uken har landet gitt fritt leide videre til et par tusen flyktninger. Bildet viser flyktninger som venter på tog til Sverige på stasjonen i Padborg. Foto: Claus Fisker (Afp)

Danmark gjør det klart at de står utenfor flyktningekvotesamarbeidet.

11.09.15 11:50

KØBENHAVN (NTB-Ritzau): Danmarks regjering slår fast at landet ikke skal delta i fordelingen av de 160.000 asylsøkerne som EU-kommisjonen vil fordele blant medlemslandene.

Les også: Politiet: - En bjørnetjeneste å gi asylsøkerne skyss

Les også: Slik hilser svenske politifolk flyktningene

Danmark, som står utenfor EUs asylsamarbeid, var ikke tiltenkt noen rolle i kvoteordningen. Det ble kjent tidligere denne uken. Fredag slo integrasjonsminister Inger Støjberg fast dette på nytt.

– Vi blir ikke en del av fordelingen av de 160.000 asylsøkerne. Jeg tror man kan si at det allerede foregår en uformell omfordeling av asylsøkere i Europa. Men vi blir ikke en del av fordelingen av de 160.000 asylsøkerne, sier hun.

Finlands regjering uttalte fredag morgen at landet godtar EU-planen og at landet er beredt til å ta imot 2 prosent, eller 2.400 mennesker, av en kvote på 120.000 mennesker.

EU-kommisjonen foreslå denne uken at 120.000 flyktninger og migranter som nå befinner seg i Europa, skal fordeles blant medlemslandene basert på en fordelingsnøkkel som tar hensyn til innbyggertall, bruttonasjonalprodukt, arbeidsledighet og antall asylsøkere man har mottatt fra før.

Fra før er EU-landene enige om å relokalisere 40.000 personer, men fordelingen av disse er heller ikke klar ennå.

Fordelingen er en dugnad som skal sørge for jevnere fordeling og lette presset mot Hellas, Italia og Ungarn. Forslaget skal mandag diskuteres på ministerråd i EU. Norge skal også delta på møtet, men foreløpig er regjeringen avventende til om Norge skal være med på dugnaden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.