RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark åpner for flere Irak-soldater

Sist oppdatert:
Danmarks konservative regjering vurderer å sende flere soldater til Irak, og får støtte fra sosialdemokratene.

- Vi er positive til å sende flere soldater til Irak hvis det er behov for det og det er snakk om en regulering. Hvis det derimot blir snakk om å fordoble antallet soldater, ser vi gjerne en oppfordring fra FN, sier Socialdemokraternes forsvarspolitiske talsmann Per Kaalund, ifølge NTB-Ritzau.

Danmark har 410 soldater på plass i Irak, og opplevde søndag sitt første tap etter at en dansk soldat ble skutt og drept under uklare omstendigheter. Opplysninger kan tyde på at soldaten ble skutt av sine egne, i en skuddveksling som også kostet to irakere livet.

Ber om flere

Øverstkommanderende for de danske styrkene i Irak, oberst Niels Bundsgaard, ber nå om flere soldater, og viser til økende uro i danskenes operasjonsområde.

Regjeringspartiene Det Konservative Folkeparti og Venstre er innstilt på å etterkomme forespørselen.

– Når sjefen der nede sier at det kunne ha vært hensiktsmessig med flere soldater, må dette selvsagt analyseres. Jeg er bestemt positiv til å vurdere dette, sier Venstres forsvarspolitiske talsmann Ulrik Kragh.

Også lederen i Folketingets forsvarskomité, Helge Adam Møller fra Det Konservative Folkeparti, er positive til å sende flere soldater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere