RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmark fordømmer Israel-angrep

Sist oppdatert:
Israelske styrker skjøt mandag ettermiddag granater mot utkanten av en libanesisk landsby som ligger like ved grensen til Israel, ifølge sikkerhetskilder og vitner. Danmark fordømmer angrepet.

Granatangrepet rammet den nordlige utkanten av landsbyen Kfar Shouba, melder NTB-Reuters.

Angrepet kom dagen etter at israelske fly bombet et område i Syria som tidligere skal ha blitt brukt som treningsleir av en ytterliggående palestinsk gruppe. Andre hevder at leiren i dag ble brukt av flyktninger.

Danmark fordømmer
-
Israels luftangrep på det landet hevder er en treningsleir for militante palestinske grupper, var en uakseptabel krenkelse av syrisk territorium, sier Danmarks utenriksminister Per Stig Møller til NTB-Ritzau.

–Det er bra at FNs sikkerhetsråd fremdeles vurderer saken, fordi det er svært alvorlig når et land flyr over andre lands territorium og tar seg rett til å bringe ting på plass der inne, sa Møller.

–Danmark kan verken akseptere terror eller at man eskalerer konflikten ved å svare på den. Men det er klart at terroren skal stanses, sa han.

Skjøt mot FN-styrker
En vanntankbil tilhørende UNIFIL ble mandag kveld truffet av tre kuler avfyrt fra den israelske siden av grensen, ifølge en tjenestemann for FNs fredsbevarende styrker i Libanon

- En vanntankbil ble truffet av kuler som ble avfyrt fra den israelske siden av grensen. Ingen ble såret, sier UNIFIL-tjenestemannen til nyhetsbyrået Reuters.

- Alle våre biler er tydelig merket, legger han til.

Det foreligger foreløpig ingen kommentarer fra israelske myndigheter om hendelsen.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere