Danmark fordømmer Israel-angrep

Israelske styrker skjøt mandag ettermiddag granater mot utkanten av en libanesisk landsby som ligger like ved grensen til Israel, ifølge sikkerhetskilder og vitner. Danmark fordømmer angrepet.

06.10.03 19:45

Granatangrepet rammet den nordlige utkanten av landsbyen Kfar Shouba, melder NTB-Reuters.

Angrepet kom dagen etter at israelske fly bombet et område i Syria som tidligere skal ha blitt brukt som treningsleir av en ytterliggående palestinsk gruppe. Andre hevder at leiren i dag ble brukt av flyktninger.

Danmark fordømmer
-
Israels luftangrep på det landet hevder er en treningsleir for militante palestinske grupper, var en uakseptabel krenkelse av syrisk territorium, sier Danmarks utenriksminister Per Stig Møller til NTB-Ritzau.

–Det er bra at FNs sikkerhetsråd fremdeles vurderer saken, fordi det er svært alvorlig når et land flyr over andre lands territorium og tar seg rett til å bringe ting på plass der inne, sa Møller.

–Danmark kan verken akseptere terror eller at man eskalerer konflikten ved å svare på den. Men det er klart at terroren skal stanses, sa han.

Skjøt mot FN-styrker
En vanntankbil tilhørende UNIFIL ble mandag kveld truffet av tre kuler avfyrt fra den israelske siden av grensen, ifølge en tjenestemann for FNs fredsbevarende styrker i Libanon

- En vanntankbil ble truffet av kuler som ble avfyrt fra den israelske siden av grensen. Ingen ble såret, sier UNIFIL-tjenestemannen til nyhetsbyrået Reuters.

- Alle våre biler er tydelig merket, legger han til.

Det foreligger foreløpig ingen kommentarer fra israelske myndigheter om hendelsen.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.