RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Hvis Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen (bildet) lykkes med å få med seg Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, blir det første firepartiregjering i Danmark på 21 år.
Hvis Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen (bildet) lykkes med å få med seg Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, blir det første firepartiregjering i Danmark på 21 år. Foto: Miriam Dalsgaard (Ap)

Danmark kan få første firepartiregjering på 21 år

Hvis Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen lykkes med å få med seg Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, blir det første firepartiregjering i Danmark på 21 år.

Den såkalte «rødkløverregeringen» satt ved makten fra januar 1993 til september 1994. Sosialdemokratene og statsminister Poul Nyrup Rasmussen delte da makten med Centrum-Demokraterne, Det Radikale Venstre og Kristelig Folkeparti.

Den regjeringen var oppkalt etter statsminister Poul Schlüters «firkløverregering» fra 1980-tallet, som besto av Konservative, Venstre, Centrum-Demokraterne og Kristelig Folkeparti.

Lars Løkke Rasmussen fikk fredag oppdraget med å forhandle om en firepartiregjering av dronning Margrethe. Ifølge det danske hoffet var det Liberal Alliance som insisterte på at han måtte forhandle med alle de tre andre borgerlige partiene om en flertallsregjering.

Hvis ikke Løkke Rasmussen lykkes, vil han måtte gå tilbake til dronningen for å få et nytt mandat om å danne en mindretallsregjering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere