*Nettavisen* Nyheter.

Danmark varsler ny asylinnstramming

Statsminister Lars Løkke Rasmussen varsler strammere asylpolitikk.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen varsler strammere asylpolitikk. Foto: Keld Navntoft (SCANPIX)

Danmark, som den siste uken har mottatt færre asylsøkere enn det Sverige har gjort på én dag, varsler nye innstramminger i asylpolitikken.

11.11.15 12:22

– Flere av våre naboland strammer inn sin asylpolitikk. Det har også betydning for oss. Det er helt klart at flyktningpresset ikke vil forsvinne. Tvert imot, sier statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Han viser til at det vanlige er at færre søker asyl i Danmark vinterstid. Men nå skjer det motsatte – i forrige uke ble det registrert 1.100 asylsøkere, opplyser han. Sverige mottok over 2.100 asylsøkere bare mandag denne uken.

– Vi vil stramme ytterligere inn adgangen til Danmark, og korte ned varigheten for oppholdstillatelse. Vi vil også redusere ytelser til asylsøkere, sier Rasmussen.

Les også: Politiet klarer ikke å kontrollere asylsøkerne fra Russland

Danske partiledere skal fredag møtes for å diskutere asylpakken.

Statsministeren, ifølge nyhetsbyrået Ritzau, «maler en dystopisk framtid, hvis vi i Danmark ikke strammer inn utlendingspolitikken ytterligere».

– Det finnes en grense for hvor mange ikke-vestlige immigranter og flyktninger vi kan håndtere i Danmark, hvis vi skal kunne gjenkjenne Danmark, hvis vi skal kunne løse integrasjonsoppgaven, hvis vi skal kunne ferdes trygt i våre bymiljøer, unngå kaotiske tilstander og ikke se et stort illegalt arbeidsmarked oppstå, sier han. (©NTB)

Les også: PU økte overtidsbruken med 200 prosent siden mai

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.