RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk F-16-fly styrtet i Nordsjøen


Et dansk F-16-fly havarerte tirsdag i Nordsjøen utenfor Rømø. Bildet viser norske F-16 jagerfly på Souda Air Base på Kreta i 2011.
Et dansk F-16-fly havarerte tirsdag i Nordsjøen utenfor Rømø. Bildet viser norske F-16 jagerfly på Souda Air Base på Kreta i 2011. Foto: Lars Magne Hovtun (Forsvaret)
Sist oppdatert:
Piloten turde ikke lande på grunn av tekniske problemer og valgte å skyte seg ut.

Et F-16-fly har havarert i Nordsjøen utenfor Rømø i Danmark. Piloten skjøt seg ut og er i god behold, opplyser det danske forsvaret, melder NTB via Ritzau.

Flygeren ble plukket opp av et redningshelikopter tilhørende det danske flyvåpenet.

Ifølge Danmarks Radio var det problemer med landingsstellet som gjorde at piloten klokka 14.23 måtte skyte seg ut.

- Piloten konstaterte at han hadde problemer med landingsstellet. Vi fant deretter ut at det ville være for farlig å lande flyet. Måten å komme ut av situasjonen var derfor å foreta en kontrollert utskytning med katapultsete, sier oberst Anders Rex, sjef for Fighter Wing Skrydstrup, til DR Nyheder.

Flyet styrtet i forbindelse med en øvelse, opplyser Værnfælles kommando til nyhetsbyrået Ritzau. Pressetalsmann Lars Skjoldan i Flyvertaktisk kommando sier flyet styrtet på grunn av en teknisk feil.

Havariet skjedde tirsdag ettermiddag i Vadehavet, som er et randhav i Nordsjøen. Det er uklart hvor stor del av F-16-flyet som har sunket i havet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere