RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk historiker går rettens vei med KGB-anklage

Den danske historikeren Bent Jensen, som nylig ble bøtelagt for å ha anklaget journalisten Jørgen Dragsdahl for å være KGB-agent, vil bringe saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

– Arkivene har vist at Jørgen Dragsdahl var KGB-agent på 1980-tallet, skrev Jensen i Jyllands-Posten i 2007.

Dragsdahl, som i en årrekke har arbeidet for Danmarks Radio og Information med sikkerhetspolitikk som spesialområde, saksøkte Jensen.

Ifølge kjennelsen i høyesterett var Jensen kjent med at dansk overvåkingspoliti etter en grundig gransking av Dragsdahl fant at det ikke var grunnlag for å reise tiltale.

– Jeg har aldri i noe av det jeg har skrevet hevdet at det Dragsdahl gjorde var ulovlig, sier han.

– Kjennelsen er derfor gal og saken vil nå bli brakt inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, sier Jensens advokat Karoly Nemeth.

Den russiske KGB-avhopperen Oleg Gordievskij navnga i 1992 Dragsdahl som agent overfor Ekstra Bladet, men avisen trakk senere påstanden etter å ha inngått forlik med Dragsdahl.

KGB-anklagene har vært svært belastende, forteller han.

– Jeg har vært arbeidsledig. Fra 2006 til 2007 falt inntekten min fra journalistikken til en tidel av det den hadde vært. Det Jensen skrev var en krystallklar løgn, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere