*Nettavisen* Nyheter.

Dansk-marokkaner terrordømt

Den 47 år gamle islamisten Said Mansour er dømt til tre år og seks måneders fengsel for å oppfordre til hellig krig mot Vesten.

Anklegene mot Marokko-fødte Mansour baserer seg på videomaterialet funnet i hans leilighet i København i september 2005, skriver nyhetsbyrået AP.

Mansour hadde vært i søkelyset hos politiet i flere år. Videoene viser illsinte jihadist-uttalelser og grusomme drapsvideoer fra Afghanistan og Tjetsjenia. De dukket opp på nettsider knyttet til islamister i Tyskland og Italia for noen år tilbake.

I rettssaken ble det påpekt at Mansour spredte materialet vidt og bredt gjennom nettsiden Al Nur Islamic Information. Han skal ha utfordret andre islamister til å delta i en voldelig jihad (Hellig krig) mot Vesten. Materialet ble konfiskert av danske myndigheter.

Hadde kontakter med al-Qaeda
Den danske aktoren mente at Mansour, som har bodd i Denmark siden 1984, hadde jevnlig kontakt med flere radikale islamister, inkludert den tidligere lederen av al-Qaeda i Irak, Abu Musab al-Zarqawi.

Dansk-marokkaneren er den første som blir dømt i Danmark etter en ny lov mot terror ble innført i landet i 2002. Mansour har vært fengslet siden september 2005.

Fredelig
Forsvareren Gitte Juul nektet at hans klient har utfordret til voldelige jihad og sa i retten at Mansour oppgave for islam var fredelig.

- Han er en islamist men dette er hans tro. Dette er en tøff dom, kommenterte Juul etter rettsaken var ferdig onsdags formiddag. Det er ennå ikke bestemt om dommen skal ankes.

Politiet fant om lag 3 tusen cd-er og cirka 500 i Mansours leilighet i København.

Dommen bestemte at Mansour får beholde sitt danske statsborgerskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.