Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk og svensk veikaos

Foto: (TV 2 Danmark)
Sist oppdatert:
Snøværet skapte veikaos på Sjælland i Danmark og Skåne i Sverige mandag.

Mer enn 50 biler var involvert i kjedekollisjoner og uhell på motorveien i Køge sør for København på Sjælland mandag ettermiddag, melder Politiken.dk. Der kom hjelpemannskapene ut av tellingen med antall ulykker.

I Skåne i Sverige melder svensk TV 4 på nett om 108 trafikkulykker. En person er meldt omkommet i en ulykke sør for Klippan, ifølge Dagens Nyheter på nett.

- Det har vært vanskelig, men nå har det iallfall sluttet å snø og antallet ulykker går ned. Trafikken flyter også bra, uttalte Erik Jepsson hos politiets operasjonssentral i Skåne ved 16.30-tiden ifølge tv4.se.

- Det har varit besvärligt, men nu har det i alla fall slutat snöa och antalet olyckor minskar. Trafiken flyter också på bra nu, sade Erik Jeppsson på Polisens länskommunikationscentral vid halv fem-tiden.

På Sjælland var ifølge dansk TV 2 mellom 50 og 100 biler involvert i en serie med ulykker. Det ble meldt om store kødannelser vest og sør for København . Alle politiets patruljebiler var ute i tillegg til et stort antall ambulanser og bergingsbiler

- Det er rent kaos, det kan man trygt si, sier Kenneth Højlund ved Køge politi ifølge Politiken.dk. Han forteller om 50 involverte kjøretøyer på en motorvei, og 15-20 på en annen.

- Alle er skjedd i relasjon til været, og det er så mange at vi ikke har oversikt, sier han.

Politiet har så langt ikke oversikt over antall personskader, melder TV 2.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!