RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk soldat drept i Afghanistan

Sist oppdatert:
Soldaten hadde nettopp ankommet det krigsherjede landet.

En dansk soldat ble drept i tjeneste i Helmand-provinsen i Afghanistan mandag ettermiddag.

To danske soldater ble hardt skadd da kjøretøyet de satt i ble rammet av en improvisert sprengladning i Sør-Afghanistan mandag ettermiddag, melder danske BT.

Evakuert
Soldatene ble evakuert til et feltsykehus i Camp Bastion, men livet til den ene soldaten sto ikke til å reddes. Den andre soldaten skal ikke være livstruende skadd.

- Vi har dessverre mistet enda én soldat under tjeneste i Helmand. Det er et hardt og urimelig slag for den drepte soldatens familie og venner. Dem vil vi selvfølgelig støtte så godt vi kan i den kommende tiden. Dette er også hardt for de danske soldatene, som nettopp har overtatt området og nå må leve med tapet av en god kamerat, sier Poul Kiærskou, sjefen for den danske Hærens operative kommando, i en pressemelding.

Nylig ankommet
Den drepte soldaten var nylig ankommet Afghanistan og hadde kun vært i det krigsherjede landet i 14 dager. Han tilhørte bataljonen Hold 6, som avløste bataljon Hold 5 tidligere i august, melder danske Ekstra Bladet.

Dette er den 16. danske soldaten som er blitt drept i Afghanistan etter at Danmark sendte sine første soldater i 2002. Elleve av disse er blitt drept i løpet av det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere