RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk TV 2-direktør sier opp etter affære

Michael Dyrby sagt som TV 2s nyhetsdirektør.
Michael Dyrby sagt som TV 2s nyhetsdirektør. Foto: Miklos Szabo/TV 2
Sist oppdatert:

Danske TV 2 må lete etter ny nyhetsdirektør etter at den nåværende nyhetsdirektøren Michael Dyrby har sagt opp stillingen sin med umiddelbar virkning, melder TV 2 i en pressemelding.

- Jeg har nylig hatt en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet noen hensynsløse og gale beslutninger, som har satt meg i en sårbar posisjon. Det kan man ikke som nyhetsdirektør. I forbindelse med affæren har det blitt utvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet av lov om privatlivets fred, men kan utnyttes, skriver Dyrby.

Michael Dyrby kom til den danske kanalen i 1994 og tiltrådte som nyhetsdirektør i 2010.

Tillitsmann i TV 2, Lennart Steen, sier de ansatte i kanalen er sjokkerte over oppsigelsen, men sier samtidig at nyhetsdirektøren ikke hadde noe valg.

- Han hadde jo en pistol mot pannen. Hvis man har kompromitterende SMS-er eller bilder som florerer rundt, så er det selvfølgelig et problem. På et tidspunkt ville Se&Hør eller andre medier plukke dette opp. Vi kan ikke ha en direkør med slikt rykte, sier Steen til TV 2.

TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup tar oppsigelsen med etteretning.

- Det er med beklagelse å måtte ta Michael Dyrbys oppsigelse til etteretning, men jeg respekterer hans beslutning. Michael Dyrby har vært en engasjert kollega og en kompetent nyhetsdirektør, skriver Eldrup i pressemeldingen.

Nåværende nyhetssjef, Mikkel Hertz, konstitueres som ny nyhetsdirektør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere