RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansk ungdom på hasjtoppen

Sist oppdatert:
Dansk ungdom røyker mer hasj en jevnaldrende andre steder i Europa. Andelen faste brukere av det danskene kaller fnisetobakk har de siste sju årene steget fra 9 til 14 prosent blant de unge i Danmark.

Tallene, som inngår i en rapport fra det europeiske overvåkingssenteret for narkotika og narkotikamisbruk EON, har skapt ny narkotikadebatt i Danmark. Statsminister Anders Fogh Rasmussen varsler strengere straffer, skriver København-avisen Politiken.

I sin åpningstale i Folketingen sist tirsdag sa Fogh at folk nå vil bli bøtelagt også for innehav av svært små mengder hasj. I dag slipper danskene med en advarsel første gang de blir tatt med stoffet på seg, selv om det er forbudt å røyke hasj i Danmark.

Blant EU-landene er det i dag bare Storbritannia, Frankrike og Irland som overgår Danmark i samlet hasjbruk, sett i forhold til folketallet. Nederst på EON-listen ligger Sverige, der bare 1 prosent av de unge skal ha røykt hasj det siste året.

Mens danskene fører en forholdsvis liberal hasjpolitikk, fortsetter politi og domstoler i andre land å slå hardt til spesielt mot selgere av stoffet. Denne uken ble 54 personer kjent skyldige i salg av hasj og heroin i Frankrike, og hovedmannen dømt til 15 års fengsel. (NTB-Ritzau-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere