RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I FARESONEN? Forskerne fra Aarhus universitet og deres amerikanske kolleger mener deres funn bør få betydning for den oppmerksomhet foreldre og skolevesenet gir gutter i den påståtte faresonen. Illustrasjonsbilde.
I FARESONEN? Forskerne fra Aarhus universitet og deres amerikanske kolleger mener deres funn bør få betydning for den oppmerksomhet foreldre og skolevesenet gir gutter i den påståtte faresonen. Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Danske forskere: Barn nummer to i søskenflokken har større sjanse for å bli en bråkmaker

Sist oppdatert:
Har barn nummer to i søskenflokken større sjanse for å bli en bråkmaker og en kriminell? Danske forskere mener det.

En undersøkelse med tall fra Florida og Danmark viser at i familier med to eller flere barn har sønn nummer to 20-40 prosent større sjanse for å få ordensproblemer på skolen og innlede en kriminell løpebane sammenlignet med førstefødte sønn.

Les undersøkelsen her

For jenter er forskjellene langt mindre markante, ifølge undersøkelsen, som blant annet er omtalt i danske BT.dk.

Dataene i undersøkelsen tar høyde for forskjeller i helse og kvalitet i skolene. Forskerne sammenlignet danske familier med amerikanske familier for å se om to så forskjellige samfunn viste den samme tendensen. Konklusjonen ble at tendensene var de samme.

Tallmaterialet fra Danmark er hentet fra det danske fødselsregisteret med opplysninger om personer født i perioden 1960-2010.

Forskerne fra Aarhus universitet og deres amerikanske kolleger mener deres funn bør få betydning for den oppmerksomhet foreldre og skolevesenet gir gutter i den påståtte faresonen. De hevder at tidlig inngripen dermed kan hindre flere fra å starte en kriminell løpebane.

Har du fått med deg disse videoene?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere