RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske soldater anklages for barnedrap

Foto: DAVID FURST (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
De danske styrkene i Afghanistan er i hardt vær etter at en liten jente ble drept og en gutt såret under kamphandlinger.

Danske soldater anklages for å ha drept et barn og såret et annet i Helmand-provinsen Afghanistan, melder NTB.

En liten jente ble drept, og en liten gutt ble såret i kamphandlinger der danske soldater var involvert, skriver avisen Politiken.

Under etterforskning
Hærens operative kommando er tilbakeholdne med kommentarer, men bekrefter at saken er under etterforskning. Det har også vært et møte med lokalbefolkningen etter hendelsen.

- Det er selvsagt alvorlig når mennesker blir drept, og vi gjør alt vi kan for å minimere risikoen for sivile. Vi tar dette alvorlig og undersøker om det var danske soldater som var skyld i dette, sier oberst Henrik Sommer.

Automatvåpen, granater og artilleri
Ifølge Politiken ble danske soldater fra B-kompaniet beskutt fra flere kanter under en operasjon i Helmand-provinsen onsdag. De svarte på angrepet med automatvåpen, granater og artilleri. Det danske kompaniet røykla også området for å forvirre fienden.

Den danske forsvarsledelsen vil ikke opplyse nøyaktig hvor kampene fant sted, og begrunner dette med hensynet til soldatenes sikkerhet.

Jenta uten synlige skader
Umiddelbart etter kamphandlingene møtte lokale personer opp med en død jente på ett til to år og en gutt som var såret i benet. Gutten ble behandlet av danske sanitetssoldater og overlatt til faren etter kort tid. Jenta skal ikke ha hatt synlige skader på at hun var truffet eller forbrent. Det danske forsvaret opplyser at røyken som benyttes kan medføre kvelningsfare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere