*Nettavisen* Nyheter.

Danske soldater drept i Afghanistan

Tre danske soldater ble fredag drept i et bombeangrep i Helmandprovinsen sør i Afghanistan.

20.12.08 02:11

København (Ritzau): Det opplyser den danske hærens operative kommando (HOK).

En dansk soldat ble såret i angrepet, som skjedde fredag ettermiddag da en gruppe soldater i et pansret kjøretøy kjørte på en veibombe eller mine mens de var ute på patrulje.

Brant inne
Tilstanden til den sårede soldaten er ikke kjent, men han er fløyet til behandling på feltsykehuset i Camp Bastion, skriver ekstrabladet.dk.

Soldatene brant inne i kjøretøyet av typen M113G3.

- Det pansrede kjøretøyet kjørte på en veibombe eller en mine og brant opp, sier oberst Henrik Sommer, sjef for operasjonsdivisjonen ved Hærens operative kommando, til ekstrabladet.dk.

De tre drepte og den sårede soldaten er alle i alderen 21-23 år.

Fredag kveld ble det fremdeles jobbet med å berge de omkomne ut av det utbrente kjøretøyet.

- Vi har i dag lidd et hardt tap med tre drepte og en såret soldat. Dette er et forferdelig tap for familie og pårørende, sier sjefen for hærens operative kommando, Poul Kiærskou, til ekstrabladet.dk.

Angrepet er det blodigste på danske soldater siden Danmark sendte de første soldatene til Afghanistan i januar 2002.

For bare to uker siden ble to danske soldater drept under kamper med Taliban i Helmandprovinsen.

Tre norske soldater skadd
Tidligere fredag ble det kjent at tre norske soldater er skadd i en trafikkulykke i Afghanistan.

- Jeg kan bekrefte at norske soldater har vært involvert i en trafikkulykke like ved Meymaneh i Afghanistan. Det er tre norske soldater som er skadd, og vi holder nå på å kartlegge situasjonen, sier Tore Bjørheim ved Fellesoperativt hovedkvarter til tv2nyhetene.no.

Kjørte av veien
Ulykken skjedde da en Mercedes feltvogn kjørte av veien og rullet rundt nord for Meymaneh. Den skal ha skjedd rundt klokken 11.40 norsk tid, skriver Forsvaret i en pressemelding.

- De skadde blir nå evakuert til sykestua i Meymaneh for behandling, sier generalmajor Roar Sundseth, stabssjef ved Fellesoperativt hovedkvarter en pressemelding.

Det var en norsk forsyningskolonne på vei fra Meymaneh og tilbake til Mazar-e Sharif. Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til ulykken.

To alvorlig skadd
- En er lettere skadd, men de to andre er mer alvorlige skadd. De er ikke livstruende skadd, sier generalmajor Roar Sundseth ved Fellesoperativt hovedkvarter til tv2nyhetskanalen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.