RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskebåten værfast utenfor Hirtshals

Sist oppdatert:
Ved ett-tiden natt til julaften hadde Color Lines' bilferge ennå ikke kunnet legge til kai ved Hirtshals i Danmark på grunn av den sterke vinden. Totalt 1100 passasjerer er berørt av forsinkelsen.

Etter planen skulle fergen ha lagt til kai klokken 12.45 torsdag, men ved ett-tiden natt til fredag hadde båten ennå ikke kommet i havn.

- Vinden har løyet til under 20 sekundmeter, så det skal ikke vare lenge før han kan legge til kai, sier markedssjef i Color Line, Odd Grønberg til TV 2 Nettavisen rundt klokken ett natt til fredag.

Han håper å ha passasjerene somn vil hjem til norsk jul fremme i Kristansand ved sju-tiden julaften morgen.

Det er 350 passasjerer om bord. I tillegg venter passasjerer på land i både Hirtshals og Kristiansand. Totalt 1100 passasjerer blir berørt av forsinkelsen.

- Vi håper at vi skal kunne gå fra Hirtshals sånn rundt midnatt, det er sagt at det skal løye, sier informasjonssjef i Color Line, Helge Otto Mathisen til TV 2 Nyhetene.

- Får mat
Vindstyrken på Nord-Jylland har tidvis vært oppe i 23 sekundmeter og ifølge Color Line sier danske værprognoser at vinden skal synke til 10 sekundmeter. Ved ett-tiden har de altså bare sunket til såvidt under 20 sekundmeter.

Mathisen beskriver situasjonen som «ekstremt merkelig», og forklarer at bølgene i området er en rest etter stormen i Nordsjøen natt til torsdag.

- Men folk skal hjem, lover Mathisen, som samtidig foresikrer at passasjerene får mat og forsavidt har det hyggelig.

Tar det med godt humør
De ler da også og er svært så blide, det unge paret som dansk TV 2 snakket med i Hirtshals rett før klokken 21.

Paret har trasket rund på havna i Hirtshals siden klokken 12 torsdag formiddag.

- Det er selvfølgelig ikke morsomt, presiserer de to, som heldigvis ikke har mer enn en times reise hjem når de endelig engang i løpet av morgentimene julaften forhåpentligvis kommer frem til Kristiansand.

Etter skjema per klokken 21 lille julaften skal båten gå fra Hirtshals klokken 01.15. Det innebærer en forsinkelse på 12 timer.

- Vi vil hjem, sier det unge norske paret til dansk TV 2 når de får høre det nye avreisetidspunktet.

Normalt tar overfarten mellom Hirtshals og Kristiansand 4,5 timer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere