Gå til sidens hovedinnhold

Danskene dropper Ingrid Alexandras dåp

Ingen av medlemmene av den danske kongefamilien kommer til Oslo for å delta i prinsesse Ingrid Alexandras barnedåp 17. april. Fra Sverige kommer bare kronprinsesse Victoria.

Verken dronning Margrethe og prins Henrik, eller kronprins Frederik og hans forlovede, Mary Donaldson, kommer til Norge 17. april, skriver danske B.T. Heller ikke prins Joachim eller prinsesse Alexandra har planer om å delta når Norges lille tronarving døpes i Slottskapellet.

Nære vennskapsbånd
Det har tidligere vært spekulert i at et fremtredende medlem av den danske kongefamilien ville være fadder når den lille arveprinsessen døpes, mest sannsynlig kronprins Frederik, som også var forlover da kronprins Haakon giftet seg. Det nære vennskapet mellom dronning Margrethe og vår egen dronning har også gjort at de fleste regnet det som naturlig at danskene var representert.

- Ingen fra Danmark vil delta. De har ulike gjøremål, sier det danske hoffets talskvinne, Lis Frederiksen, til avisen. Hvilke gjøremål det er snakk om er ikke kjent. Overfor Aftenposten bekrefter Frederiksen at kronprinsen og hans forlovede var invitert, men at de av personlige grunner ikke kan delta.

Sannsynlig fadder
Ved det svenske hoffet får Aftenposten bekreftet at kronprinsesse Victoria skal til Oslo for å delta i barnedåpen. Det er svært sannsynlig at kronprinsessen blir en av prinsesse Ingrid Alexandras faddere.

Da prins Haakon Magnus ble døpt, hadde han seks faddere, alle kongelige. Haakons faddere var kong Olav, dronning Margrethe, kong Carl Gustaf, prinsesse Astrid, fru Ferner, engelske prinsesse Anne, og onkel «Mulle», prins Carl Bernadotte.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene