RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskene skeptiske til tyrkisk EU-inntog

Sist oppdatert:
Nesten to tredeler av danskene er motstandere av at Tyrkia går med i EU. Motstanden har vokst fra 40 prosent for en måned siden til 64 prosent nå, viste en meningsmåling fredag.

En dansk folkeavstemning om tyrkisk medlemskap ville dermed endt med et klart nei. Dette bekymrer regjeringspartiet Venstres europapolitiske talskvinne Charlotte Antonsen, som imidlertid mener tiden vil arbeide til fordel for Tyrkia.

- Heldigvis har vi god tid til å ta en offentlig diskusjon om saken, for Tyrkia kan tidligst komme med i EU om 15 år, framholder Antonsen. EU-forsker Marlene Wind mener den danske skepsisen til tyrkisk medlemskap skyldes terrorfrykt.

EU-kommisjonen la denne uken fram en rapport som stort sett gir en positiv vurdering av Tyrkias styresett og økonomi. Samtidig har landet fortsatt mye å gjøre på områder som likestilling, religionsfrihet, ytringsfrihet og avskaffelse av tortur, heter det i rapporten.

To ledende tyrkiske menneskerettsaktivister anklaget fredag statsminister Recep Tayyip Erdogan for å være en trussel mot menneskerettene. Ifølge Husnu Ondul og Yavuz Onen betrakter Erdogan menneskerettsaktivister som omtrent jevngode med terrorister. (©NTB-Ritzau-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere