RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskene sloknet tidlig

Sist oppdatert:
KØBENHAVN (TV 2 Nettavisen): Folkefesten i København nådde tidlig sitt høydepunkt. Etter utladningen fredag ettermiddag var det rolig i gatene. Se bildene fra bryllupet.

Den store folkefesten dabbet av tidlig fredag kveld. I fire dager til ende har Danmark feiret kronprinsbryllupet med offisielle middager, mottakelser, konserter og teaterstykker.

Det store høydepunktet var fredag ettermiddag - vielse i domkirken, prosesjon i åpen vogn gjennom byens gater og kyss og hyllest på balkongen på Amalienborg.

Hele fredag kunne du følge bryllupet direkte på web-tv

Gikk ned på kne
I går kveld var gatene nesten folketomme, sammenlignet med folkemassen tidligere på dagen. Det nærmeste man nådde en begivenhet ute i hovedstadens gater var i regi av dansk TV2. Midt ute på Rådhusplassen var et enslig bord dekket, stearinlysene tent og kameraene klar. Så var det tid for romantikk, og Henrik gikk ned på kne for sin Susanne. Og svaret ble ja.

Noen meter unna ble den store scenen hvor rundt 50.000 mennesker tidligere på dagen fulgte vielsen på storskjerm demontert og fraktet vekk. Festen er over – i alle fall for Københavns borgere.

Fest på tv
Mange hadde nok reist hjem for å følge resten av festen på tv. Og dem med tørr hals tok nok heller turen på puben hvor man kunne følge bryllupsfesten på Fredensborg slott, hvor de kongelige spiste, talte og svinget seg i valsen på fjernsynet bak bardisken.

Tilbake i gatene var gatefeierne i full sving for å få ryddet etter den store folkefesten.

- Det er ikke noe særlig feiring i gatene i kveld. Det er omtrent som en vanlig fredag, sier informasjonssjef Flemming Munch i Københavns Politi til TV 2 Nettavisen.

Munch er svært fornøyd med avviklingen av den store dagen. Det virket også som folk flest hadde fulgt politiets råd og latt bilen stå. Ifølge Munch fløt trafikken inn til byen nesten like godt som på en søndag morgen.

Se bildene fra bryllupet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere