*Nettavisen* Nyheter.

Danskene trøster Alexandra

Danskene gir prinsesse Alexandra sin fulle støtte etter det ble kjent at hun og prins Joachim skiller lag.

Meldingen om den kongelige skilsmissen fikk en blandet mottagelse i det danske folk. De fleste var overrasket og synes det var en trist nyhet.

Prinsesse Alxandra er blitt mektig populær blant det danske folk i løpet av det ni år lange ekteskapet. Mange av danskene sympatiserer med prinsessen og mener prins Joachim burde tatt bedre vare på familien.

- Stått på for Danmark
- Hvis det er noen som har vært flittig og gjort noe for Danmark, så er det Alexandra, skriver Ulla Jensen på nettsidene til den danske avisen BT.

Mange lesere har benyttet anledningen til å si sin mening om skilsmissen. Mange påpeker at dette bare er et bevis på at kongelige til sjuende og sist er vanlige mennesker, med vanlige problemer.

- Hvert tredje ekteskap går i oppløsning, så den meddelelse som i dag kom fra kongehuset avspeiler bare det virkelige liv, skriver BT-leserne Benny og Maj-Britt Straby.

- Et fjols
Men noen gir også uttrykk for misnøye med hvordan prins Joachim har stilt opp for familien.

- Jeg synes prins Joachim er et fjols. Han burde heller stilt opp mer for sin familie i stedet for å reise så mye etter sport, skriver Hanne Andreasen, en annen BT-leser.

Mange mener også at dette vil bli vanskelig for parets to barn.

Ryktene har svirret
I hjembyen Møgeltøner, på grense til Tyskland, fikk nyheten blandet mottakelse.

Ifølge en av de lokale kjøpmenn har ryktene svirret i byen i ett års tid, derfor kom ikke skilsmissekunngjøringen som noen stor overraskelse på ham, skriver NTB-Ritzau.

- Før så vi dem ofte sammen, i det siste har man bare sett dem hver for seg, sier kjøpmannen, som vil være anonym til nyhetsbyrået.

Langt de fleste synes nyheten var trist, slik café-eier Marianne Moss gir uttrykk for:

- Det er sørgelig akkurat nå, men jeg håper da at Joachim en dag finner en ny prinsesse, sier hun til NTB-Ritzau.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/AFP

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.