RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskene vil selge salmonella-bacon

(Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX)
Det kan bli risikabelt å legge ut på handletur til Danmark i fremtiden. Danske slakterier ønsker å selge bacon fra salmonellainfisert gris.

Bransjeorganisasjonen Danske Slagterier har tre ganger de siste tre årene søkt danske matmyndigheter om å få bruke griser som er infisert med salmonellavarianten DT 104 i baconproduksjonen, skriver avisen Ekstrabladet.

I dag slaktes de smittede grisene under strenge hygieniske forhold, men hvis de danske slakteriene får det som de vil, blir salmonella-grisene brukt i vanlig baconproduksjon.

Bakgrunnen for ideen er at kjøttselskapet mener stor bruk av salt vil drepe bakteriene.

Foreløpig har danske myndigheter sagt nei til søknadene fra Danske Slagterier.

Avdelingsdirektør i det norske Folkehelseinstituttet, Georg Kapperud, forteller at DT 104 er en av de farligste variantene av salmonellabakterien.

– Den er kjedelig fordi den er resistent mot mange antibiotika og stadig plukker opp mer resistens. I tillegg gir den heftigere og mer alvorlig sykdom hos dyr og mennesker enn andre salmonellavarianter. Vi vil helst ikke ha DT 104 til Norge, sier Kapperud til Nationen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere