RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Davutoglu: – IS hovedmistenkt bak Ankara-angrep

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu utpeker IS som hovedmistenkt bak helgens blodige angrep i Ankara. To selvmordsbombere drepte minst 97 mennesker, fastslår han.

Statsministeren sier i et intervju med den tyrkiske kringkasteren NTV mandag at angrepet mot en demonstrasjon i hovedstaden lørdag var et forsøk på å påvirke utfallet av valget om drøyt to uker.

Det prokurdiske venstrepartiet HDP, som hadde mange av sine tilhengere i lørdagens demonstrasjon, hevder så mange som 128 ble drept i angrepet. HDP og andre regjeringsmotstandere har anklaget tyrkiske myndigheter for å være medansvarlig for blodbadet.

Davutoglu sier mandag at nødvendige skritt vil bli tatt dersom det skulle vise seg at sikkerhetssvikt kan ha bidratt til bombeangrepet.

– Arbeidet med å identifisere likene av de to mannlige terroristene som utførte selvmordsangrepet, fortsetter, het det i en uttalelse fra statsminister Ahmet Davutoglus kontor søndag.

Samtidig blir dødstallet etter bombene i Ankara oppjustert fra 95 til 97. 92 av de drepte er identifisert, mens arbeidet med å identifisere de fem siste fortsatt pågår. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere