RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døde av ebola-lignende virus

Uganda frykter nå utbrudd av den smittsomme dødsfeberen.

Myndighetene har slått etter at to mistenkte tilfeller av Marburg-feberen er oppdaget.

Det skriver den ugandiske avisa New Vision.

En mann er død av viruset, som fører til høy feber og indre blødninger. Omtrent en fjerdedel av dem som blir smittet dør i løpet av få dager. Den andre mannen som ble smittet overlever etter all sannsynlighet sykdommen.

Jobbet i gruve
Begge mennene jobbet som gruvearbeidere i Kitaka-gruven i skogreservatet Kasaki vest i Uganda. De ble smittet for to uker siden.

- Vi råder publikum til å ikke få panikk, siden ingen nye tilfeller er rapportert de siste to ukene, sier Sam Zaramba, direktør for helsetjenesten i landet, til New Vision.

Likevel har landet satt opp en spesialenhet for å spore opp alle de to smittede mennene har vært i kontakt med de siste månedene, og råder publikum til å rapportere mistanke om smitte til helsemyndighetene.

Første utbrudd i Tyskland
Marburg-viruset har fått navn etter byen Marburg i Tyskland, der den brøt ut første gang i 1967 da tyske forskere eksperimenterte med afrikanske aper, som hadde sykdommen. Viruset finnes opprinnelig bare i Øst- og Sentral-Afrika, og smitter mellom mennesker gjennom blod og andre kroppsvæsker.

Hvordan viruset smitter fra aper til mennesker, er ikke kjent, men det har skjedd flere ganger i laboratorier der syke aper har oppholdt seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere