RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døde etter rabiestransplantasjon

En kvinne døde etter at hun ble smittet av rabies etter at hun fikk operert inn en ny lunge.

Kvinnen som hadde donert lungen, døde av hjerteinfarkt i desember, men legene oppdaget ikke at hun var smittet av rabies.

Seks personer har fått transplantert organer fra kvinnen. Søndag opplyste en talsmann for universitetssykehuset i Hannover at en kvinne som fikk operert inn en lunge, nå er død. Dødsårsaken er ikke fastslått, men ifølge talsmannen er den trolig knyttet til rabiesinfeksjonen.

To andre personer i Marburg og Hannoversch-Muenden som også har fått organer fra den rabiessmittede kvinnen, er i kritisk tilstand. Tre andre organmottakere er friske og får behandling for å forebygge sykdommen.

Kvinnen som døde i desember hadde trolig fått rabies under et besøk i India. Rabies er en alvorlig infeksjon i nervesystemet som vanligvis smitter ved bitt fra dyr. Så snart sykdommn utvikler seg er den nesten alltid dødelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere