RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsbrann kan ha vært påsatt

(Reuters)
Sist oppdatert:
Russisk politi utelukker ikke at brannen som tok livet av minst 32 utenlandske studenter i Moskva, var påsatt.

Det var rundt midnatt at det brøt ut en voldsom brann på et studenthjem ved Patrice Lumumba-universitetet. I hjemmet bodde hovedsakelig utenlandske studenter fra Asia og Afrika.

Minst 32 mistet livet i brannen, mens 139 ble skadet.

- 28 mennesker døde inne i bygningen, tre lik ble oppdaget utenfor og en person døde senere, sier en talsmann for politiet til Reuters.

Kriminalsak
Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax blir brannen etterforsket som en kriminalsak. Politiet utelukker ikke at den voldsomme brannen var påsatt, men mest sannsynlig er det likevel at brannen skyldes en kortslutning i det elektriske anlegget.

- Det er vanskelig å si noe om årsaken. Mest sannsynlig var det en kortslutning på rom 203, sier Moskvas borgermester Juri Lushkov.

Overfylt og skittent
Studentene beskrev hybelhuset som overfylt og svært skittent. Hyblene lå i en betongblokk som er typisk for bygningene som skjøt opp som paddehatter overalt i det daværende Sovjetunionen på 1960-tallet.

- Det skulle egentlig bare bo to personer på hvert rom, men det var bestandig tre. De felles baderommene var forferdelig skitne, og alle som bodde her, forsøkte å finne seg noe annet og bedre så snart de kunne, sa en 22 år gammel student som bare oppga navnet Vashish og sa at han kommer fra øya Mauritius i Indiahavet.

(NTB-DPA-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere