RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsdømt for grotesk drap

Skar ut baby fra morens mage.

Lisa Montgomery (39) er den tredje kvinnen som per i dag sitter på dødscelle, mens hun venter på å bli drept av den amerikanske stat.

Utga seg for å være moren
Den 39 år gamle kvinnen knivdrepte den høygravide 23-åringen Bobbie Jo Stinnett, skar ut fosteret fra livmoren hennes og tok babyen med seg hjem. Hendelsen skjedde i den amerikanske delstaten Missouri 16. desember i 2004.

Det lille jentebarnet, Victoria Jo, ble funnet i live, og Montgomery utga seg for å være moren. Dette ble snarlig tilbakevist av politiets etterforskning.

Juryen avviste forsvarets påstand om at 39-åringen var sinnssyk i gjerningsøyeblikket, og aktoratet krevde at kvinnen ble dømt til døden. Lørdag ble det slik.

Ingen reaksjon
Det ble stille i rettslokalet i Kansas City i delstaten Missouri etter at dommer Gary A. Fenner leste opp dommen. Montgomery viste ingen reaksjon. Hennes advokat Fred Duchardt sier at hun vil anke dommen, skriver Missouri News.

Under rettergangen vitnet blant annet en kafeeier om at Montgomery og hennes mann hadde med seg et spedbarn som de viste fram til flere av gjestene.

- De sa at hun bare var en dag gammel, sa kafeeieren Kathy Sage, ifølge nyhetsbyrået Associated Press

Hennes eksmann har fortalt at Montgomery steriliserte seg i 1990, og at hun senere ved flere anledninger skal ha ha hevdet å være med barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere