RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsdommen opphevet

Sist oppdatert:
En ankedomstol i Nord-Irak har opphevet dødsdommen i Marita Strøm-saken.

10. mars i år ble Osman og to av hans medtiltalte, dømt til døden ved henging for overlagt drap på tobarnmoren Marita Strøm (38) fra Namsos.

Nå har appellretten i Sulaymaniya i Nord-Irak har forkastet dødsdommen mot norsk-kurderen Osman Omar Osman, bekrefter norsk UD overfor TV 2 Nettavisen.

Snarlig rettergang
Det var 13. juli at appellretten forkastet dommen, og saken skal nå gjenopptas i den såkalte Public Court – den samme lavere rettsinstansen som først dømte Osman til døden.

- Den nye rettsaken vil trolig bli berammet til 19. eller 20. juli, men det er lite trolig at den vil komme i gang før 26. eller 27. juli, opplyser pressetalsmann i UD, Eirik Bergersen, til TV 2 Nettavisen.

Fortsatt norsk
UDI har tidligere varslet at Osman Omar Osmans norske statsborgerskap skal opp til vurdering, men enn så lenge er den drapsdømte mannen norsk statsborger.

- Vi tar sikte på å ha en norsk diplomat stede for å følge saken, sier Bergersen til TV 2 Nettavisen.

Meling kan ikke komme
Det er Brynjar Meling som er Osmans norske advokat, men under rettsaken vil han være representert av en irakisk advokat.

Meling vil etter alt og dømme heller ikke være tilstede:

Rettsaken foregår i den kurdiske delen av Irak, og i og med at Meling også er Mulla Krekars advokat, er det lite trolig om han ville kommet lenger enn til flyplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere