RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX

Dødshoppet ukjent i basemiljøet

Sist oppdatert:
Mannen som døde i basehoppulykken i Paris har trolig ingen tilknytning til det norske miljøet. I Norge er det ingen som kjenner episoden.

Da TV 2 Nettavisen meldte om nyheten tirsdag formiddag, var det ingen i det norske basehopp-miljøet som hadde hørt om ulykken.

André Bach, leder for Oslo Base, sier tror vedkommende som omkom ikke tilhører miljøet. I fjor sommer var Bach leder for en basehopp-konkurranse fra Oslo Plaza. En basehopper ble alvorlig skadd da fallskjermen hans hektet seg opp i en lyktestolpe da han gikk inn for landing utenfor hotellet.

- Jeg har vært i kontakt med store deler av det norske basehopp-miljøet, men ingen jeg har snakket med har hørt om ulykken eller hvem som var involvert, sier Bach til TV 2 Nettavisen.

Kjente den omkomne
Leder i Norsk basehoppforbund, Johnny Bjørkås, sier til TV 2 Nettavisen at han vet hvem den omkomne er og at han er kjent i basehoppmiljøet.

- Så vidt jeg vet, var han eneste nordmann i gruppen som var i Paris. Denne gjengen er ikke så ofte i Norge. Jeg har ikke møtt han som døde på flere år og kan derfor ikke uttale meg om hans egenskaper som basehopper, sier Bjørkås.

- Ideelt hoppsted
Lederen for Oslo Base sier til TV 2 Nettavisen at Eiffeltårnet er et egnet sted å foreta et basehopp fra.

- Eiffeltårnet er over 300 meter høyt og det er god plass rundt det til å lande. Det foretas mange hopp herfra hvert år. Hvorvidt det er forbud mot å hoppe, vet jeg ikke, sier Bach som ikke kan skjønne hva som kan ha gått gale 16. mai.

- Jeg vil hoppe
Selv etter gårsdagens dødsulykke, nøler han ikke når TV 2 Nettavisen spør om han selv kunne tenke seg å hoppe fra et av verdens høyeste tårn.

- Absolutt. Det er jo Paris og jeg tror det vil være veldig fint, sier han.

Bach forteller at en tidligere kamerat hoppet fra Eiffeltårnet i 1998/99. Kameraten omkom senere i et annet basehopp i Lysefjorden.

- Han beskrev hoppet som helt nydelig, sier Bach.

Populær ekstremsport
Ekstremsporten basehopp øker stadig i popularitet. Bach sier at mellom 50 og 100 personer er aktive, men at det stadig kommer nye og unge hoppere til.

- I tillegg er det alltid en del vanlige fallskjermhoppere som prøver seg, og andre som ikke er med i miljøet, sier Bach til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere