RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsstraff for voldtekt

Sist oppdatert:
South Carolina har vedtatt en lov som gjør det mulig å dømme barnemisbrukere til dødsstraff.

Delstatssenatet gjorde vedtaket til tross for protester om at det strider mot grunnloven. Den nye loven gjør det mulig for delstaten å kreve dødsstraff i saker der overgripere har voldtatt barn under elleve år to ganger eller mer.

- I dag har vi fulgt vår overbevisning, sier den republikanske delstatssenatoren Larry Martin til AP tirsdag.

Påtalemyndigheten kan altså nå be om dødsstraff etter andre dom for voldtekt av barn under elleve år. Inntil nå har det bare vært overlagt drap som kan straffes med dødsstraff.

Forslaget var en del av en større lovreform som inneholder klare krav til minimumsstraffer og livslang overvåkning av barnemisbrukere. Loven må tre ganger gjennom systemet før den settes ut i livet.

Den amerikanske høyesteretten avgjorde i 1977 at dødsstraff for voldtekt stred mot grunnlovens prinsipp. Louisiana har allerede en lov som gjør det mulig å be om dødsstraff i voldtektssaker der offeret er under 12 år gammel. Det ble ikke vurdert som grunnlovsstridig fordi høyesteretts avgjørelse ikke tar opp voldtekt mot barn spesielt.

Den amerikanske høyesteretten har valgt å ikke ta stilling til tolkningen av saken, og praksisen er dermed lovlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere