RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødstallet fortsetter å stige i Japan


Japans statsminister Shinzo Abe besøkte onsdag et evakueringssenter i byen Kurashiki, et av de hardest rammede områdene vest i landet. Foto: Shohei Miyano / Kyodo News via AP / NTB scanpix
Japans statsminister Shinzo Abe besøkte onsdag et evakueringssenter i byen Kurashiki, et av de hardest rammede områdene vest i landet. Foto: Shohei Miyano / Kyodo News via AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Tallet på døde etter den verste flomkatastrofen i Japan på flere tiår har steget til 179. Samtidig er mange personer fremdeles savnet, ifølge japanske medier.

Titusener av redningsarbeidere fortsatte onsdag å grave etter overlevende under de voldsomme leiremassene som regnværet har etterlatt seg.

Samtidig reiste statsminister Shinzo Abe til Kurashiki, et av de hardest rammede områdene vest i landet, etter å ha avlyst en planlagt utenlandstur. Mer enn 40 av byens innbyggere er døde som følge av regnkatastrofen.

I Kurashiki besøkte Abe et senter for evakuerte med om lag 200 personer. Statsministeren satte seg under besøket ned foran en eldre kvinne, og han lovet at han og regjeringen vil gjøre sitt ytterste for at folks liv raskt kan vendte tilbake til normalen.

Om lag 10.000 mennesker befinner seg fortsatt i evakueringssentre.

Tusenvis isolert

På grunn av mangel på rent drikkevann og høye temperaturer på over 35 grader fryktes det nå at befolkningen i enkelte av de hardt rammede områdene skal få heteslag. I byen Kure er over 226.000 mennesker isolert uten vann og forsyninger.

Også i Hiroshima er mennesker stengt av fra omverdenen.

– Vår tilgang til veien er blokkert, og vi kan ikke dra noe sted i bil, sier Nobuaki Hyuga i byens Asakita-distrikt. Han forteller at butikkene i nærområdet kun har iskrem og juice igjen.

80 helikoptre deltar

Tirsdag begynte vannmassene endelig å trekke seg tilbake etter at regnværet ga seg mandag, men redningsarbeidet fortsetter for fullt. Regjeringen har mobilisert totalt rundt 75.000 redningsarbeidere, inkludert soldater, for å bidra til å lete etter og redde savnede.

Også rundt 80 helikoptre deltar, opplyser den japanske regjeringen.

Japan gjennomgår tunge regnsesonger tidlig om sommeren hvert år, men i år har det kommet rekordstore mengder. Enkelte steder har det falt over 1 meter regn på svært kort tid.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere