RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødt løp i Florida

Sist oppdatert:
Åtte dager før presidentvalget er det jevnt mellom George W. Bush og John Kerry. Florida kan igjen bli tungen på vektskålen.

Ifølge en daglig måling fra Washington Post får Bush 49 prosent oppslutning mot 48 prosent til Kerry på landsbasis. Den uavhengige kandidaten Ralph Nader for en prosent oppslutning. En gjennomsnittsmåling på CNN av de siste målingene, gir Bush en soleklar ledelse på åtte prosentpoeng.

25 ganger i Ohio
Løpet er likevel altfor jevnt til at en sikker kan kåres før valgdagen. I en av de tre viktigste vippestatene, Ohio, har Bush revet til seg en liten ledelse. I den andre, Pennsylvania, leder Kerry. I den tredje, Florida, er det helt jevnt. Andre målinger gir Bush en hårfin men skrumpende ledelse. På Hawaii, som tidligere har vært regnet som sikker gevinst for Kerry, er det dødt løp.

De to kandidatenes reisevirksomhet viser hvor de føler mest står på spill. Siden mars i år har Bush besøkt Pennsylvania 16 ganger og Florida og Ohio 14 ganger hver. Kerry har vært 25 ganger i Ohio, 24 i Florida og 21 ganger til Pennsylvania, viser en oversikt fra Los Angeles Times.

Kartet i stolpen viser fordelingen basert på de siste meningsmålingene. Dersom resultatet av meningsmålingene holder seg til valgdagen, har Bush for øyeblikket 259 stemmer i valgmannskollegiet mot 248 til Kerry. Det trengs minst 270 stemmer for å få flertall blant de 538 delegatene som peker ut presidenten.

Tall fra Los Angeles Times gir Bush 158 delegater og Kerry 153. Hele 227 delegater er usikre ifølge avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere