RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødt løp mellom Kerry og Bush

Foto: Rick T. Wilking, Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
To ferske meningsmålinger bekrefter at det er meget jevnt mellom president George W. Bush og hans demokratiske utfordrer John Kerry, fem dager før amerikanerne går til valgurnene.

I den rullerende tredagersmålingen til Reuters/Zogby får Bush 48 prosent, mot 46 til Kerry, mot 48-47 på onsdag. Ledelsen er imidlertid ikke større enn at feilmarginen tilsier at det er svært jevnt mellom de to rivalene.

I Washington Posts måling får Kerry torsdag 49 prosents oppslutning, mens Bush får 48.

Kerry leder ifølge Reuters-målingen kampen om fem av de ti såkalte «svingstatene» - delstater hvor kandidatene ligger så likt at det kan svinge begge veier på valgdagen. I Iowa og Michigan ligger de to helt jevnt.

Målingen viser også at bare fire prosent av de som har tenkt å stemme, fortsatt er usikre på hvem de skal stemme på. Reuters-målingen er gjennomført i perioden mandag-onsdag denne uken, og har en feilmargin på pluss/minus 2,9 prosentpoeng.

Målingen er rullerende, noe som betyr at den omfatter de tre siste dagenes målinger. Når en ny dagsmåling er klar, droppes den eldste av de tre. Målingen skal med dette utgangspunktet kunne vise bevegelser i velgermassen bedre enn andre målinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere