RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De ales opp med menneskekjøtt

Sist oppdatert:
Narkogjengene i Rio de Janeiro fôrer trolig krokodillene med kroppsdeler fra døde fiender.

RIO DE JANEIRO (Nettavisen): Det opplyser politiet etter at to krokodille-unger ble beslaglagt i en politiaksjon i favelaen Coréia i Rio de Janeiro i forrige uke. Det politiet hittil har avfeid som rykter, kan altså være sant.

De to krypdyra var 67 og 87 centimeter lange, og svært aggressive, til tross for den foreløpig beskjedne størrelsen.

Krokodillene skal ha blitt matet med kroppsdeler fra fiender av narkogjengen som kontrollerer favelaen. De skal også ha blitt brukt til å skremme personer som gjengen kidnappet og presset for penger, opplyste Ronaldo Oliveira i politiets spesialenhet DRFA til flere brasilianske medier etter aksjonen onsdag.

Se den brasilanske videoen av krokodillene her

Ikke de eneste
Siden de to bare var unger, tror politiet at det også må finnes voksne alligatorer i favelaene. Ifølge Folha de São Paulo har politiet lenge sittet på opplysninger om at narko-bandene aler opp alligatorer for å skremme befolkningen og for å demonstrere makt.

- Men dette er første gang vi gjør beslag. Vi trodde ikke på påstandene om at disse dyrene eksisterte i favelaene, men nå har vi fått bevist at det ikke er rykter. Trolig fins det andre alligatorer her, siden disse to var unger, sier Ronaldo Oliveira i politiets enhet for grove biltyveri, ifølge avisen O Dia.

Funnet hos svigermor
Det var narkopolitiet og denne enheten som aksjonerte mot favelaene Coréia og Vila Alianca forrige uke. Politiet var på jakt etter den ettersøkte narko-langeren Juarez Ribeiro da Silva, også kalt Edderkoppen, nummer to i hierarkiet i disse favelaene øst i Rio de Janeiro. I en pressemelding opplyser politiet at de to alligator-ungene ble funnet i huset til da Silvas svigermor. I bakgården hadde hun to flotte bassenger, der krokodillene kunne boltre seg.

Svigermoren, en kvinne i 70-årene, som befant seg i huset, ble ikke pågrepet.

Fire menn andre menn ble arrestert i aksjonen, og både skytevåpen, granater og åtte kilo hasj og 5000 brukerdoser amfetamin ble beslaglagt. Lederen for narkobanden klarte å flykte, og politiet tror han kan ha blitt tipset.

Til sammen 150 agenter fra fem av politiets spesialenheter gikk til aksjon mot favelaen Coréia ved 07.30-tiden onsdag i forrige uke. Etter en rask skuddveksling fikk politiet kontroll over favelaen, og det oppsiktsvekkende funnet ble gjort noen timer senere.

Vakthunder
Naboer opplyser at narkobanden ofte tok med seg ofre for såkalte tilfeldige kidnappinger til huset, og skremte dem med alligatorene, mens andre medlemmer i banden ble ut med offerets kredittkort for å tømme kontoen i nærmeste minibank.

Narkogjengene skal også ha brukt alligatorene som vakthunder. De ble holdt i områder der våpen og narkotika ble oppbevart eller nedgravd, slik at ingen skulle tørre å nærme seg

Celso og Maia
De to krypdyra tilhører rasen jacaré-de-papo-amarelo. De ble umiddelbart døpt Celso og Maia, etter de to politiagentene som fant dem. Ungdyra ble deretter tatt hånd om i Parque Natural Chico Mendes, opplyser politiet i sin pressemelding.

Det føderale politiet i Brasil har akkurat sparket i gang en kampanje som skal få folk til å levere inn ulovlige våpen. Men det spørs om alligatorer faller inn under denne kategorien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere